Biografies

JORDI MESTRES QUÉ

biografies Jordi M 

Neix l’any 1986 a Vilafranca del Penedès on, uns anys més tard, hi desenvolupa la seva vida grallera, després de començar a Torrelles de Foix. Paral·lelament, estudia la flauta travessera. Malgrat semblin dos instruments antagònics, intenta obtenir bones influències dels dos àmbits, tant de la música tradicional com de la clàssica, obtenint-ne una manera d’interpretar molt característica. És membre dels grups Els Vinardells i Deriva Errant, i col·labora amb nombroses formacions i projectes del país.

L’any 2010 finalitza els estudis superiors de gralla a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC), on obté matrícula d’honor pel seu projecte final, “La Gralla Contemporània”. Actualment, compagina la docència de la gralla, la tarota i la flauta travessera a l’Escola Municipal de Música del Penedès, l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet de Vilafranca i l’Escola Municipal de Música de El Morell, amb el desenvolupament de nous projectes musicals, tant de música tradicional, antiga, clàssica, contemporània o jazz. Ha sigut partícep de projectes com un prolífic concert de Gralla i Orgue o la impulsió de nous concerts on la gralla en forma part o és protagonista. Amb el seu instrument principal, la gralla, intenta buscar nous horitzons, perfeccionant-la i dignificant-la.

jordimestres.cat   

 

MARIA MESTRE MONTSERRAT

S’inicia en el món de la música tocant el violoncel i cantant. Posteriorment, atreta per la gran vitalitat dels elements folklòrics del seu poble, l’Arboç, i coincidint amb els inicis del que després seria l’Escola de Música Tradicional del Penedès, inicia els estudis de gralla de la ma de diferents mestres de l’instrument.

Interessada tant per les possibilitats de l’instrument com per els variats contexts que acompanyen les seves interpretacions (tocades al carrer, concerts, balls de gralla,…), forma part de diferents grups de grallers.

Actualment, amb l’estudi actiu de l’instrument, busca poder disposar de tots aquells ingredients necessaris per cuinar bons i interessants moments musicals.

 

biografies Maria

 biografies Jordi C 2

JORDI CATASÚS CORBALAN

De jovenet un cosí el repta a fer sonar una inxa i no hi ha sorpresa: no ho aconsegueix. Uns anys més tard, el 1993, aquell repte el motiva a iniciar els seus estudis d’aquest instrument a l’escola de música Aula 4, de Vilafranca del Penedès, de la mà de tot un mestre, en Miquel Benito.

Juntament amb altres alumnes de l’escola va formar el grup de grallers Malvasia fins a la seva dissolució, el 2004. A finals del mateix any funda Els Vinardells, conjuntament amb els seus actuals membres i reprèn els estudis de l’instrument a l’Escola de Música Tradicional del Penedès, amb el mestre Jaume Aguza.

Des del juny de 2008 es fa càrrec de la gralla baixa que incorpora el grup, sense deixar de banda, però, la gralla dolça.

En l’actualitat segueix formant-se de la mà del gran Jordi Mestres i amplia horitzons amb l’estudi, també, del flabiol i tamborí.

   

XAVIER VILA ROMEU

Qui diria que una caixa de galetes d’Andorra i uns pals de coet donessin per tant? ? això és el que devien pensar a casa seva el dia que va descobrir que lo seu no era el piano sinó picar (per fer música , no pas soroll…) amb qualsevol estri que li caigués a les mans.

Amant de les barreges, des d’un principi ha intentat extreure els millors ingredients de cadascuna de les seves influències musicals per fer-ne el cocktail que defineix la seva pròpia veu, un estil que camina endavant sense pausa i que busca maridar la tradició amb la inevitable evolució de l’instrument.

Així, ja sigui entre timbals, bateries, plats, panderetes i panderos o tambors de Dixan, pica que picaràs, reparteix el seu temps entre l’espectacle, la docència i l’aprenentatge.

biografies Xavi